Tijekom posljednjih nekoliko godina sklopivi bicikli stekli su ogromnu popularnost. Iako onima neupućenima ovakvi bicikl mogu izgledati pomalo čudno i neobično i jasno je da ih nećete koristiti za dugotrajnu vožnju po zahtjevnom terenu; riječ je zapravo o kvalitetnim biciklima koji se odlikuju posebnim prednostima.

Različite vrste sklopivih bicikala

Bez obzira na to želite li elegantan sklopivi bicikl ili onaj u retro stilu, oni danas dolaze u različitim oblicima i dizajnu, tako da ćete zasigurno pronaći stil koji će vam se najviše svidjeti kako biste izrazili svoju osobnost. Ženski sklopivi bicikl s košaricom, otmjeni sklopivi bicikl, sklopivi bicikl neobičnog izgleda, električni sklopivi bicikl… Ovo su samo neki od modela sklopivih bicikala koje danas pronalazimo na tržištu.

4 najvažnijih prednosti sklopivih bicikala

1. Praktičnost: najvažnija prednost sklopivih bicikala odnosi se na činjenicu je izuzetno praktičan gdje god se našli. Želite ga staviti u automobil i povesti sa sobom na izlet? Nema problema! Jednostavno ga sklopite i spremite u prtljažnik. Ne želite ga ostavljati na ulici? Nikakav problem. Sklopite ga, ponesite u ured i odložite ispod stola.

Ovo je zasigurno najkorisnija karakteristika sklopivog bicikla za sve one pojedince koji trebaju prijeći veliku udaljenost da bi stigli na svoje odredište. To znači da biciklom možete doći do autobusnog kolodvora, sklopiti ga i unijeti sa sobom u autobus.

2. Ne zauzimaju puno mjesta: budući da ne zauzimaju puno prostora, uvijek ih možete nositi sa sobom. Neki su sklopivi bicikli kompaktniji od drugih, ali svi su praktični za višenamjensku upotrebu. Sklopivi bicikl zauzima između 30-60% prostora, tako da ćete bez ikakvih problema pronaći mjesto u stanu na koje ćete ga odložiti.

3. Mali troškovi održavanja: za razliku od vožnje automobila, zaboravite na plaćanje osiguranja, plaćanje goriva ili traženje parkirnog mjesta.

4. Vrijednost sklopivih bicikala ostaje postojana dokle god pravilno održavate sklopivi bicikl, njegova vrijednost neće pasti ni nakon nekoliko godina kad ga poželite prodati i kupiti novi.