Bilo da se radi o biciklističkom natjecanju, vježbanju ili nekom drugom obliku bicikliranja, postoji čitav niz dodataka koji ne samo da pridonose boljoj i sigurnijoj vožnji nego osiguravaju lakše i jednostavnije kretanje kroz nepoznate predjele. Riječ je o svojevrsnim mobilnim aplikacijama za pametne telefone pomoću kojih možete učitati odabranu biciklističku rutu, pratiti napredak vježbanja i slično.

Aplikacija Strava

Strava je jedna od popularnijih sportskih aplikacija koju danas koristi više od 11 milijuna ljudi širom svijeta. Jednostavno je povežite s pametnim telefonom, a ona će pratiti vašu vožnju pomoću GPS-a. Osim toga, Strava mjeri kvalitetu vaših izvedbi na način da bilježi otkucaje srca, potrošnju kalorija, prijeđene kilometre i slično. Druga važna karakteristika ove aplikacije odnosi se na činjenicu da možete zabilježiti rezultate svake vaše vožnje što vam omogućuje praćenje napretka. Dakle, u tek nekoliko jednostavnih koraka možete provjeriti sve pojedinačne rezultate te tako lako utvrditi u čemu ste bili odlični te što biste još mogli učiniti da u budućnosti vaši rezultati budu još bolji.

Aplikacije za pametne telefone bolje su od ručnog GPS-a

1. Ne treba vam računalo: za vožnju poznatim i nepoznatim krajevima ne treba vam računalo. Sve karte možete preuzeti izravno iz Apple App trgovine ili Google Play trgovine.

2. Pametni telefoni su višenamjenski, što znači da su vam dostupne razne igre poput Ruby fortune koje će vas zasigurno malo opustiti tijekom kraće pauze od bicikliranja.

3. Svakodnevno ažuriranje karti: većina ovakvih aplikacija često ažurira svoje podatke, kako bi svim korisnicima osigurali sigurnu i jednostavnu vožnju.

4. Brzina i preciznost: GPS na pametnim telefonima puno je brži i precizniji od ručnog GPS-a.

5. Veliki ekran: veliki ekran pametnog telefona omogućuje lakše očitavanje karte. A to je iznimno važno jer mobitel nikada ne držite u ruci, nego ga stavljate na predviđeno mjesto na upravljaču.

6. Brzo punjenje: u današnje vrijeme pametni telefoni pune se relativno brzo za razliku od ručnog GPS-a kojem je potrebno nekoliko sati da baterija dosegne 100%.